בהתחלה הכל נעים וקליל. נפגשים, מבלים, מתקרבים. באיזה שלב מחליטים שמספיק קרובים לחלוק את הרקע הרפואי ואילו השפעות יש למחלה על זוגיות.
בהתחלה הכל נעים וקליל. נפגשים, מבלים, מתקרבים. באיזה שלב מחליטים שמספיק קרובים לחלוק את הרקע הרפואי ואילו השפעות יש למחלה על זוגיות
התלבטות בשאלות של זוגיות ומיניות הן שאלות המלוות כל צעיר. השאלות הללו מתעצמות כאשר מדובר על צעיר או צעירה החולים במחלה כרונית או במחלה דלקתית של המעי. לא תמיד ברור מתי בדיוק כדאי לספר על המחלה ואיזו השפעה תהיה לה על הזוגיות או על בן הזוג.
החלטות מסוג זה ורבות אחרות מלוות את הזוגיות, של רבים מהמטופלים במכון הגסטרו. מצבים שונים במערכת העיכול עלולים להופיע גם במטופלים צעירים, ובעקבות כך להשפיע על יצירת זוגיות והקמת משפחה. תהליכים אלה, אשר פעמים רבות הינם מאתגרים דיים, עלולים להיחשף לקשיים נוספים סביב החמרות של המחלה, אשפוזים או סתם חולשה ועייפות של המטופל המשפיעים על יכולתו לקחת חלק במטלות הבית.
גם לאחר יצירת זוגיות תומכת ויציבה בה בן הזוג מודע למחלה ועוזר, עולים קשיים ושאלות שונות. ההחלטה על הרחבת המשפחה היא אחת השאלות והנושא יכול להיות מורכב גם מבחינת שאלות עיתוי גם ההתמודדות עם המחלה בהריון עצמו. כאשר קיים מצב כרוני המערב את מערכת העיכול, מומלץ להתייעץ מכון הגסטרו טרם החלטה על כניסה להריון, וזאת על מנת לנסות להבטיח את התנאים האופטימאליים להריון ולדאוג למעקב ולתמיכה.
במערך גסטרו-כירורגי בשערי צדק פועל צוות ייעודי רב תחומי המיועד לסייע בהתמודדות גם עם קשיים מסוג זה. במפגשים אישיים ובסדנאות רבות משתתפים נערכים דיונים בהם משתפים המטופלים ובני הזוג את קשיי ההתמודדות שלהם, נחשפים לעובדה שהקשיים אינם ייחודיים להם בלבד, ורוכשים כלים להתמודדות נכונה ובונה עם האתגרים השונים לאורך הדרך המשותפת.